Konfitura malinowa

  • wyświetlono: 752 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wśród wielu słoiczków w spiżarni nie może zabraknąć konfitury malinowej.

ewaeu
  • 9 porcje
  • 60min

Składniki

1 kg malin
1/ 2 kg cukru żelującego ( 2 : 1 )

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura malinowa

  • 1. Oczyszczone i umyte maliny włożyć do garnka i zagotować ( na bardzo małym ogniu ) aż się rozpadną. Masę przetrzeć przez sito i ponownie do garnka , ale już z cukrem. Zagotować . Gorące nakładać do słoiczków ( wcześniej wyparzonych ). Zamykać szczelnie i odwracać denkiem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Smacznego.

Porady

Można nie przecierać, tylko od razu zasypać cukrem , zagotować i do słoiczków. Ja osobiście wole bez pestek.
To co pozostało na sicie można zalać przegotowaną wodą i przecedzić . Świetny kompot.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakikonfitura malinowaprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

KONFITURA Z WINOGRON

Dodane przez: Barbara Ornat

KONFITURA Z WINOGRON

PRZEPIS DOSTAŁAM OD MOJEJ MAMY-...

Konfitura agrestowa

Dodane przez: mariwanna

Konfitura agrestowa

gęsta, idealnie słodka, prawdziwa....

Konfitura jagodowa

Dodane przez: ewaeu

Konfitura jagodowa

Pyszna, zdrowa konfitura jagodowa.

Konfitura paprykowa

Dodane przez: dorota w

Paprykowa konfitura

Niezwykła konfitura, z papryki....

Konfitura pomarańczowo- grejfrutowa

Dodane przez: akrobatka22

Konfitura cytrusowa

Przepyszna konfitura z pomarańczy...

Słoneczna konfitura

Dodane przez: zzewa

Słoneczna konfitura

Dlaczego nazwałam tę konfiturę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE