Konfitura wiśniowa z cynamonem

4.48 (204 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię cynamon. Dodaję go również do konfitur. Dla mnie jest to połączenie idealne.

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiśnie (wydrylowane): 3 kilogramy
    - cukier żelujący 2:1: 1.5 kilograma
    - cynamon: 3 łyżeczki
    - spirytus (ewentualnie): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (204 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Konfitura wiśniowa

Konfitura wiśniowa z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydrylowane wiśnie włożyć do dużego garnka. Wsypać cukier i cynamon. Dokładnie wymieszać. Pozostawić na 15 minut, aż wiśnie puszczą sok.
  • 2. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Od momentu wrzenia gotować 3 minuty mieszając. Na samym końcu można dodać spirytus.
  • 3. Gorące konfitury włożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem na 5 minut.
  • 4. * Oczywiście do czasu przygotowania należy doliczyć czas potrzebny na wydrylowanie wiśni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier żelujący Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować