Galaretka wiśniowo-malinowa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Galaretka ma nie tylko intensywny kolor, ale i smak. Podkreśli go jeszcze dodatkowo odrobina gorzkiej czekolady i przysłowiowa wisienka, koniecznie z nalewki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GALARETKA::
    - klarowny sok malinowy: 200 mililitrów
    - nalewka wiśniowa (u mnie na rumie): 160 mililitrów
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    DODATKOWO::
    - wiórki z gorzkiej czekolady: 2 łyżeczki
    - wiśnie z nalewki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Nalewki Sok

Galaretka wiśniowo-malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok malinowy wraz z nalewką podgrzać. Zdjąć z ognia i rozpuścić w nim żelatynę (należy zrobić to bardzo dokładnie). Przelać do dwóch foremek (szklaneczek, filiżanek lub foremek, np. silikonowych) o pojemności ok. 200ml. Po przestudzeniu wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 2. Po stężeniu wyjąć galaretki z foremek (z silikonowych powinny wyjść bez problemu, inne należy wstawić do naczynia z letnią wodą i boki lekko podważyć ostrym nożem).
  • 3. Galaretki ułożyć na talerzykach, udekorować wiórkami z czekolady i wisienką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka Sok malinowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować