Kolorowe kruche ciasteczka z migdałową nutą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Można w nich zrobić przed pieczeniem dziurki i wieszać na choinkę.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję ciasta w jednym kolorze
    30 dag. mąki
    1 jajko
    8 dag. cukru pudru
    1 łyżeczka cukru migdałowego
    15 dag. masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Barwniki spożywcze: czerwone i zielone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kolorowe kruche ciasteczka z migdałową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść szybko 3 porcje ciasta. Do jednej porcji dodać barwnik czerwony, do drugiej zielony, a trzecią pozostawić nie zabarwioną. Każdą porcję zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
  • Ciasteczka przed pieczeniem. 2. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać różnokolorowe ciasteczka mniejszymi i większymi foremkami. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 minut w temp. 180 stopniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować