Można w nich zrobić przed pieczeniem dziurki i wieszać na choinkę.
50 min
Składniki:
Składniki na 1 porcję ciasta w jednym kolorze
30 dag. mąki
1 jajko
8 dag. cukru pudru
1 łyżeczka cukru migdałowego
15 dag. masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Barwniki spożywcze: czerwone i zielone
Kolorowe kruche ciasteczka z migdałową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść szybko 3 porcje ciasta. Do jednej porcji dodać barwnik czerwony, do drugiej zielony, a trzecią pozostawić nie zabarwioną. Każdą porcję zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
2.Następnie ciasto rozwałkować i wycinać różnokolorowe ciasteczka mniejszymi i większymi foremkami. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 minut w temp. 180 stopniu.
Komentarze