Kolorowe kluski śląskie

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwyczajne danie podane w oryginalny sposób

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    25 dag mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    0,5 łyżeczki kurkumy
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kolorowe kluski śląskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kluski śląskie 1. Ziemniaki zmielić, wymieszać z mąką, jajkiem i solą. Zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do pierwszej dodać kurkumę, do drugiej paprykę, trzecią zostawić. Z ciast formować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej kulce zrobić dziurkę palcem lub końcówką drewnianej łyżki. Gotować w lekko osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.

Porady

Podawać z ulubionymi sosami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować