Kokosowa tarta z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciacho dla wielbicieli truskawek, kremu budyniowego i delikatnego posmaku i zapachu kokosów w kruchym cieście...

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - margaryna lub masło miękkie (temp. pokojowa): 150 gramów
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - cukier biały lub brązowy: 250 gramów
    - jajko organiczne: 1 sztuka
    KREM I DODATKI:
    - dżem truskawkowy: 50 gramów
    - truskawki: 250 gramów
    - budyń waniliowy w proszku: 1 opakowanie
    - cukier waniliowy: 2 łyżki
    - margaryna kostka-masa: 50 gramów
    - mleko: 500 mililitrów
    - olej z orzechów włoskich: 2 łyżki
    - otręby pszenne zmielone: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Kokosowa tarta z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowa tarta z truskawkami 1. Margarynę w ilości 200g razem ze zwykłym cukrem, wiórkami, mąką i jajkiem umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Do formy na tartę wlewamy olej i rozcieramy, następnie posypujemy otrębami. Nakładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy je po całej formie. Następnie nakładamy dżem truskawkowy i rozsmarowujemy go. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 25minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Do garnka wlewamy mleko zostawiając ćwiartkę szklanki mleka do rozprowadzenia proszku budyniowego razem z cukrem waniliowym. Po zgotowaniu mleka, wlewamy przygotowany roztwór do garnka i mieszamy aż zgęstnieje. Następnie dodajemy 50g margaryny i miksujemy za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odstawiamy je aby ostygło. Następnie nakładamy krem waniliowy i wierzch dekorujemy truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować