kobb salata

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Jest smaczna,syta i nadaje się na drugie śniadanie do pracy lub na obiad

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • NA SALATE:
    - boczek wędzony chudy: 2 plastry
    - pieczony lub wedzony indyk pokrojony w kostke: 100 gramów
    - avocado hass pokrojony w kostke: 1 sztuka
    - zielona cebulka posiekana: 0.5 pęczka
    - salata rzymska posiekana: 1 szklanka
    - niebieski ser plesniowy pokruszony: 50 gramów
    NA SOS DO SALATY:
    - olej z oliwek lub olej rzepakowy: 3 łyżki
    - ocet jabłkowy: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 0.5 łyżki
    - dijon musztarda: 0.5 łyżki
    - zielona pietruszka posiekana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kobb salata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszac wszystkie skladniki na sos, przyprawic sola i pieprzem jesli potrzeba . Odlozyc 2 lyzki sosu.Do pozostalego sosu w misce dodac salate i wymieszac.Rozlozyc na talezyki.Na salate polozyc indyka ,avocado selera,i zielona cebulke,polac pozostalym sosem.Boczek pokroic drobno i usmazyc na malej patelni na skwareczki.Wylozyc na papier aby odsaczyc z nadmiaru tluszczu.Posypac salate,pokruszony ser dodac na wierzch.Serwowac od razu.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować