• Kluski śląskie z miesem mielonym

    Dodane przez: aska85

  • Coś dla ludzi lubiących polska kuchnie

  • Składniki

    1 kg ugotowanych ziemniaków mąka ziemniaczana
    Farsz 0,5 kg miesa mielonego 1 mała cebulka przyprawa do miesa mielonego, sól pieprz 3 łyżki oleju

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ciasto :ugotowane ziemniaki przeciskamy przez preskę, rozkładamy równo w misce dzielimy na 4 części ,3 czesci pozostawiamy nie wyjete jedna wyjmujemy na wierzch a w powstała dziurę wsypujemy mąke ziemniaczaną wyrabiamy ciasto. Farsz; Cebule scieramy na tarce dodajemy do miesa mielonego mieszamy z przyprawami, podsmażamy wszystko na patelni parę minut.Studzimy. Z przygotowanego ciasta robimy male placuszki w kształcie prostokątnym do środka kładziemy łyżę farszu i zaklejamy formujemy podłużne kluski. Uformowane kluski gotujemy ok 10 minut w zalezności od wilkosci jak wypłyną nawierzch wyciągamy. Polewamy sosem, bądz tłuszczykiem.Doskonałe. Smacznego!!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, szkola_babci, kuchnia polska na każdą porę roku
  • 0 komentarzy

Dodane przez: aska85

aska85 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-06-13T14:51:02+02:00

3617 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »