Kapuśniak z białej kapusty z papryką

4 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna, pożywna i rogrzewająca zupa

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    1 papryka czerwona
    1 czerwony pomidor
    2 marchewki
    5 dużych ziemniaków
    3 l bulionu drobiowego
    śmietana 30%-50 ml
    sól, pieprz mielony, papryka ostra mielona
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Dania główne

Kapuśniak z białej kapusty z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, obraną marchewkę pokroić w półplasterki, wrzucić do gorącego bulionu i gotować aż będą prawie miękie.
    2.Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, paprykę w paski, dodać do kapusty i gotować do miękkości.
    3.Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy i gotować jeszcze chwilę. Na koniec zabielić śmietaną.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować