Jajka faszerowane pieczarkami i ogórkami kiszonymi

4.5 (195 ocen)

pyszna przekąska

Składniki:

  • 5 jajek
    20 dag pieczarek
    3 ogórki kiszone
    majonez
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami i ogórkami kiszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone obieramy, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Pieczarki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy a następnie drobno kroimy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, mieszamy z pieczarkami, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, oraz rozdrobnione żółtka, mieszamy z majonezem, doprawiamy przyprawami. Tak przygotowanym farszem napełniamy ugotowane białka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować