Owoce już tak mają, że dobrze się komponują w niektórych "konfiguracjach". Tak też jest z jagodami i bananami. Ale żeby nie było za prosto i za nudno, dodałam do nich.. biszkopty :)
Dla 1 osoby
Składniki:
4 okrągłe biszkopty
1/2 szklanki jagód
1/2 banana
2 i 1/2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków
1/2 szklanki zimnego mleka
Jagodowo-bananowy koktajl biszkoptowy (ciasteczkowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 biszkopty kruszymy. Dodajemy jagody, pokrojonego w plasterki banana, cukier oraz mleko. Wszystko rozdrabniamy blenderem na płynny, gładki koktajl. Dodatkowo 1/2 biszkopta wkruszamy do koktajlu (żeby był bardziej "ciasteczkowy"), pozostałą połówką możemy udekorować szklanki umoczone w wodzie z cukrem.
Komentarze