gulasz wołowy z ziemniakami i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Pyszne i sycące danie dla 3 osób. Źródło: http://www.laurainthekitchen.com/recipes/beef-stew/

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • ok. 500 g wołowego mięsa na gulasz,
    około 1/4 szklanki mąki,
    2 małe cebule,
    ok. 400 g ziemniaków,
    3/4 szklanki czerwonego wina,
    3 marchewki,
    2-3 łodygi selera naciowego,
    3-4 ząbki czosnku,
    1/4 szklanki koncentratu pomidorowego,
    3 i 1/2 szklanki bulionu wołowego,
    pół szklanki groszku,
    liść laurowy, tymianek, rozmaryn, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z ziemniakami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone na małe kawałki mięso przesmażyć do zrumienienia na kilku łyżkach oliwy i odstawić na bok. Na patelnię po mięsie wrzucić obrane i pokrojone na kawałki warzywa, szybko przesmażyć. Doprawić i po 5 minutach wsypać mąkę, dobrze wymieszać, wlać wino. Po chwili dodać bulion, koncentrat i suszone zioła, doprowadzić do wrzenia i wrzucić mięso. Zmniejszyć ogień i gotować około 2 i pół godziny, co jakiś czas mieszając i w razie potrzeby uzupełniać płyn. Na koniec gotowania dodać groszek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować