Gulasz wołowy z ziemniakami

4.5 (176 ocen)

Gulasz w formie dania jednogarnkowego.Syty i treściwy,zawierający wszystkie składniki udanego obiadu,ziemniaki,mięso ,inne warzywa oraz esencjonalny,nie zagęszczany sos. Ważnym elementem jest kolejność dodawania składników by się nie rozgotowały, wołowina była mięciutka a warzywa pozostały w całości

Składniki:

  • 500g.wołowiny gulaszowej
    3 cebule
    3 marchewki
    500g.pieczarek
    500g.ziemniaków
    sól , pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy z ziemniakami 1. Wołowinę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy w dużą kostkę.
    Obraną cebulę w piórka , pieczarki w ćwiartki
    W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy ,przesmażamy mięso ,dodajemy cebulę oraz pieczarki ,smażymy do odparowania większości płynów.
  • Gulasz wołowy z ziemniakami 2. Do garnka wlewamy wodę , tyle by zakryła składniki ,doprawiamy solą i pieprzem.
    Dusimy pod przykryciem 1,5 godziny na małym ogniu.
  • Gulasz wołowy z ziemniakami 3. Marchew i ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.
    Dodajemy do garnka , dolewamy wody ponad składniki.
    Dusimy kolejne 40 min pod przykryciem na minimalnym gazie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować