Granola świąteczna.

4.5 (169 ocen)

  • Łatwy

Idealna do jogurtów lub do pochrupania.

  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki owsiane górskie: 230 gramów
    - pestki słonecznika/dyni i tp.: 60 gramów
    - nasiona sezamu: 60 gramów
    - cynamon mielony: 2 łyżeczki
    - migdały całe obrane: 60 gramów
    - cukier trzcinowy: 50 gramów
    - płynny miód pszczeli: 150 gramów
    - olej rzepakowy/słonecznikowy: 1 łyżka
    - suszona żurawina/ rodzynki: 150 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto

Granola świąteczna. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy wszystkie składniki oprócz suszonych owoców i łączymy ze sobą.
  • 2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy mieszankę i rozprowadzamy po całej powierzchni.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30 min. Po 15 minutach za pomocą łyżki mieszamy naszą granolą, aby się nie przypaliła.
  • 4. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia, dodajemy suszone owoce i przekładamy do szczelnie zamykanego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować