Frittata z zieloną fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to bardzo sycący i smaczny rodzaj omletu. W zależności, na co mamy ochotę, możemy wykonać ją na wiele sposobów i za każdym razem otrzymamy bardzo smaczne danie.

  • 15 min

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki
    zielona fasolka szparagowa - 60 g
    szczypiorek pokrojony - 2 łyżki
    masło do smażenia - 1 łyżeczka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Frittata z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżą fasolkę szparagową umyć, usunąć włókna oraz końcówki i ugotować, a mrożoną wystarczy rozmrozić. Następnie pokroić na 1 cm kawałki.
  • 2. Na patelni z grubym dnem rozpuścić masło. Pokrojoną fasolkę włożyć na patelnię, mieszając podgrzać.
  • 3. Umyte jajka rozbić do miski, dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku, całość roztrzepać widelcem. Wylać na patelnię z podgrzaną fasolką i smażyć 2-3 minuty pod przykryciem.
  • 4. Następnie delikatnie zsunąć na talerz i odwracając na drugą stronę, zsunąć na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty, bez pokrywki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować