Filet z kurczaka zapiekany w warzywach

4.5 (180 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane filety są niezwykle soczyste, po prostu rozpływają się w ustach.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1/2 cukinii
    30 dkg pieczarek
    1 opakowanie pomidorków cherry
    1 papryczka chili
    3/4 szklanki białego wytrawnego wina
    1/2 szklanki śmietany
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
    zioła Małgosi
    przyprawa do kurczaka
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka obsypać przyprawami i obsmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Cebulę, czosnek i chili posiekać, pieczarki pokroić w plastry, cukinię w kostkę. Warzywa wrzucić do mięsa, posypać sola i pieprzem. Całość podlać winem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pól godziny. Po tym czasie dodać pokrojone na pól pomidorki i zalać śmietaną. Piec jeszcze pól godziny. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować