Filet z kurczaka w warzywach

4.49 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pieczone soczyste mięso w aromatycznych warzywach.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    5 ziemniaków
    1/2 dyni Hokkaido
    1 cebula
    1 główka czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka suszonego kopru
    1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
    pieprz
    sól
    olej
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na porcje, skropić olejem, posypać solą pieprzem i majerankiem.
  • 2. Ziemniaki obrać i pokroić w grube frytki, cebulę w piórka, a dynię bez obierania pokroić tak jak ziemniaki. Warzywa posypać przyprawami i solą do smaku. Posypać koperkiem i wymieszać.
  • 3. Rękaw do pieczenia zawiązać z jednej strony, włożyć warzywa. Na wierzchu położyć przekrojoną główkę czosnku i mięso. Zawiązać rękaw i zrobić 2-3 dziurki wykałaczką.
  • Filet z kurczaka w warzywach 4. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować