Filet z indyka w sosie żurawinowym

4.46 (145 ocen)

Bo mięso nie musi być zawsze na ostro :)

Składniki:

  • kg filetów z indyka
    200g suszonej żurawiny
    przyprawa do kurczaka
    1.5 szklanki wody
    3/4 szklanki ketchupu
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet z indyka w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w plastry, posypać przyprawą do kurczaka i odstawić na noc do lodówki.

    Na drugi dzień obtoczyć w mące i podsmażyć.

  • 2. Zagotować 1.5 szklanki wody, dodać żurawinę i pogotować 3 minuty. Dodać ketchup, znów zagotować. Zalać sosem mięso i piec 20 minut pod przykryciem :):)

    Podawać z ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Indyk Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Polędwiczki z indyka w sosie własnym

4.29 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polędwiczki z indyka w sosie własnym

smak i uczucie Szybki i smaczny obiad. 45 min

To może cię zainteresować