Filet z indyka w sosie winnym

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Doskonała potrawa dla lubiących mieso indycze, smaczna ,a dodatek wina czyni ją bardziej wikwintną. Doskonała na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    3 marchewki
    0,100 ml wina białego wytrawnego
    2 łyżki masła
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    trochę śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka w sosie winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso umyć ,osuszyć i posolić , posypać pieprzem, posmarować olejem i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Obrać marchewki .Mięso obsmażyć na maśle i dusić pod przykryciem, podlewając wodą z winem. Dodać marchewki .Dusić do miękkości, około 40 minut. Wyjąć mięso i pokroić w plastry, sos odparować i prawić śmietaną. Podawać z ziemniakami , kluskami lub z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować