Farfalle z kurczakiem i szparagami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Interesujaco lekkie i kremowe

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szparagi (dolne czesci obrana/usuniete): 500 gramów
    - cytryna (sam miazsz): 2 sztuki
    - bekon lub wędzony boczek: 100 gramów
    - makaron farfalle: 500 gramów
    - masło: 50 gramów
    - słodka smietana 30%: 284 mililitry
    - piersi z kurczaka (ugotowane lub podsmazone): 2 sztuki
    - parmezan tarty: 50 gramów
    - gałka muszkatołowa mielona: 1 szczypta
    - sól (wg uznania): 1 szczypta
    - pieprz (wg uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Farfalle z kurczakiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi pociac na mniejsze kawalki i ugotowac w osolonej wodzie przez ok 4 - 5 minut, odcedzic
  • 2. Obrac cytryne zostawiajac sam miazsz. posiekac, zostawic z sokiem
  • 3. Bekon/boczek zgrilowac na patelni az stanie sie kruchy
  • 4. Makaron ugotowac w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu
  • 5. W miedzyczasie na patelni rozpuscic maslo i dodac pol ilosci smietany gotujac do momentu kiedy zgestnieje (ok 2-3 minuty)
  • 6. Dodac cytryne z sokiem, szparagi i kurczaka. Wylaczyc.
  • 7. Odcedzic makaron.
  • 8. Dodac do sosu razem z pozostala smietana.
  • 9. Wymieszac, dodac parmezan i galke muszkatalowa.
  • 10. Przyprawic sola i pieprzem wedlug uznania i udekorowac zgrilowanym boczkiem/bekonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować