Duszona karkówka

5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Pracuję w Domu Pomocy Społecznej. Z zawodu jestem gastronomem i uwielbiam gotować. Moi synowie Kuba i Kamil przepadają za tym daniem

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 50 dag karkówki
    ● 2 marchewki
    ● cebula
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● słodka mielona papryka
    ● olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w 1-cm plastry. Nacieramy
    przyprawami.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    tłuszcz i obsmażamy mięso
    z obu stron. Wlewamy gorącą
    wodę (ponad powierzchnię
    mięsa) i dusimy ok. 60 minut
    na małym ogniu.
  • 3. Marchewki i cebulę obieramy,
    kroimy w kostkę. Około 20
    minut przed końcem duszenia
    dodajemy do mięsa i dusimy,
    aż większość płynu wyparuje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować