Aromatyczna duszona karkówka

4.5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Duszona karkówka z cebulką, czosnkiem, przyprawami-jest doskonała jako danie główne na rodzinne spotkania. Jej aromat zwabi szybko domowników i gości do stołu:)Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki wieprzowej surowej-70-80 dag.
    2 spore cebule
    4 ząbki czosnku
    1 kostka bulionowa grzybowa
    2 szklanki wody
    3 łyżki przyprawy do mięs
    4 łyżki oleju
    1 łyżka czubrycy zielonej
    2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Aromatyczna duszona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso obsmażam na oleju z obu stron na rumiano. Wodę z kostką bulionową doprowadzam do zagotowania, układam w bulionie na przemian mięso, pokrojoną w pół plasterki cebulę, przyprawę do mięs i czubrycę zieloną, dodaję obrany czosnek, listki laurowe, nakrywam i na na maleńkim ogniu gotuję ok. 1,5 godziny-aż mięso stanie się mięciutkie. Mięso zestawiam i pod przykryciem pozostawiam na 10 minut. Podaję.

Porady

Tak przygotowana karkówkę podaję z ziemniakami z wody i sałatką. Pod koniec duszenia mięsa, mięso pilnuję, aby się nie przypaliło, sos sam się zagęści rozgotowaną cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować