Dietetyczny budyń czekoladowo-pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Lekki,słodki i sycący deser idealny szczególnie dla tych, którzy dbają o linie.

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jaglanej
    2 szkl mleka
    1 pomarańcza
    4-5 kostek gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dietetyczny budyń czekoladowo-pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza ugotowna 1. Kasze zalewamy wodą i pozostawiamy na 2 godziny by odgazowała goryczke. Przepłukujemy na sitku i przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy aż kasza będzie miękka (lekko zaskwierczy a mleko się wchłonie).
  • dodajemy czekolade 2. Do ciepłej kaszy dodajemy czekoladę mieszamy by się rozpuściła i blendujemy na gadko.
  • dodajemy pomarańcze 3. Pomarańcze obieramy, kroimy na cząstki i dodajemy do utartej z czekoladą kaszy. Ponownie ucieramy blenderem. Przekładamy do miseczek i posypujemy tartą czekoladą.

Porady

Zamiast mleka zwykłego można użyć kokosowego. Takim budyniem możemy przekładać ciasta, świetnie też sprawdzi się jako krem na muffiny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować