Sernik łaciaty czekoladowo-pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę , wodę , kakao rozpuścić , cały czas mieszając zagotować , gotować na wolnym ogniu około 3-5 minut , wystudzić
2.Do wystudzonej masy dodać żółtka , zmiksować , wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,wymieszać , białka ubić , delikatnie połączyć z ciastem
3.Ser zmiksować blenderem lub zmielić , dodać rozpuszczone i wystudzone masło , żółtka , cukier , aromat , mąkę , całość dokładnie zmiksować , z białek ubić pianę , dodać do sera , na koniec dodać skórkę pomarańczy
4.Formę wyłożyć papierem do pieczenia , wylać ciasto na ciasto łyżka wykładać porcje sera , piec 60minut w 175*C
5.Czekoladę połamać , dodać śmietankę , rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej , polać wystudzone ciasto , udekorować skórką pomarańczy
Komentarze