Muffiny z budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niezwykle proste w wykonaniu babeczki, które udają się każdemu. Dekorować możemy dowolnym kremem lub czekoladą .

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 szkl cukru
    2 szkl maki pszennej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki mokre:
    4 jajka
    2/3 szkl oleju
    150 g serka homogenizowanego czekoladowego
    kilka kropli olejku waniliowego
    Nadzienie:
    1 budyń malinowy
    2 szkl mleka
    3-4 łyżki cukru
    Dekoracja:
    300 ml śmietany 30%
    1 śmietan fix
    1/2 szkl cukru pudru
    kolorowe kwiatki z masy cukrowej
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Do mokrych składników dodajemy suche 1. Składnik i suche mieszamy ze sobą łyżką. Mokre oddzielnie. Najpierw ubijamy jajka, wlewamy olej i serek, ucieramy. Do utartych mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką by się połączyły.
  • budyń 2. Przygotowujemy budyń. Jedną szklankę mleka zagotowujemy a w drugiej mieszamy budyń z cukrem. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • Nakładamy budyń 3. Ciasto na muffiny wlewamy do papierowych papilotek 1/2 wysokości i na każdą kładziemy 1/2 łyżeczki zimnego budyniu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 25-30 min.
  • dekorowane muffiny 4. Muffiny odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i wsypujemy śnieżkę. Ucieramy na sztywno. Krem nakładamy na muffiny i dekorujemy kwiatkami z masy cukrowej i posypujemy kolorowymi cukierkami.

Porady

Zamiast budyniu malinowego możemy użyć innego np. czekoladowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować