Muffiny z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składnik i suche mieszamy ze sobą łyżką. Mokre oddzielnie. Najpierw ubijamy jajka, wlewamy olej i serek, ucieramy. Do utartych mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką by się połączyły.
2.Przygotowujemy budyń. Jedną szklankę mleka zagotowujemy a w drugiej mieszamy budyń z cukrem. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do wystygnięcia.
3.Ciasto na muffiny wlewamy do papierowych papilotek 1/2 wysokości i na każdą kładziemy 1/2 łyżeczki zimnego budyniu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 25-30 min.
4.Muffiny odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i wsypujemy śnieżkę. Ucieramy na sztywno. Krem nakładamy na muffiny i dekorujemy kwiatkami z masy cukrowej i posypujemy kolorowymi cukierkami.
Porady
Zamiast budyniu malinowego możemy użyć innego np. czekoladowego.
Komentarze