Czysty biały barszcz

4.5 (148 ocen)

  • 20 min

Ten barszcz to smak i zapach mojego dzieciństwa. Gościł bardzo często w moim rodzinnym domu. Najpierw gotowała babcia, potem mama a teraz ja.

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 litry wody
    • 6 kawałków wiejskiej kiełbasy
    • 1 cebula
    • 1 pęczek koperku
    • 1 płaska łyżka soli, pieprz
    • 1/2 butelki zakwasu do barszczu
    • 6 jajek
    • 6 łyżeczek chrzanu
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz biały

Czysty biały barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Zagotować wodę z obraną i przekrojoną cebulą, związanym nitką pęczkiem kopru i kiełbasą, i gotować ok. 10 minut.
    • W tym czasie ugotować jajka na twardo.
    • Do barszczu dodać zakwas, przyprawić do smaku.
    • Wyjąć koperek i cebulę.
    • Podawać z kawałkiem kiełbasy, jajkiem i chrzanem.

Porady

Ta ilość barszczu wystarcza dla 6 osób. Kiełbasę można pokroić na talarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować