Crumble nektrarynkowe ryżowo - migdałowe

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Przygotowanie deseru nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Można go błyskawicznie zrobić, kiedy przyjdą niepodziewani goście. Serdecznie zachęcam do spróbowania.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 50 g płatków ryżowych
    50 g wiórków kokosowych
    50 g płatków migdałowych
    25 g mąki orkiszowej
    6 nektarynek
    3 łyżki cukru trzcinowego
    3 łyżki masła
    3 łyżki mini chipsów z gorzkiej czekolady*
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Crumble nektrarynkowe ryżowo - migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 1. Nektarynki umyć i pokroić na cienkie plastry.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 2. Ułożyć w kokilkach.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 3. Wiórki, płatki ryżowe, cukier i mąkę połączyć ze sobą i po równo rozsypać po każdej nektarynce.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 4. Położyć na nie po 1/2 łyżeczki masła i równomiernie rozsypać płatki migdałowe i chipsy.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 5. Wstawić do rozgrzanego do temperatury 175°C piekarnika i piec przez 20 minut.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 6. Wyjąć i najlepiej od razu podawać, np. z gałką lodów, albo świeżo ubitą śmietaną.
  • Crumble nektraynkowe ryżowo - migdałowe 7. * Mini chipsy można zastąpić czekoladą w tabliczce, pokruszoną na małe kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować