Migdałowe Crumble z czereśniami

  • wyświetlono: 257 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Któż nie lubi kruszonki. Sama z dzieciństwa pamiętam.jak wyjadałam samą kruszonkę z placka który piekła mama albo babcia. Wszak kruszonka jest najlepsza. Dlatego polecam szybkie crumble z dodatkiem migdałów, czereśni.Powstało coś pysznego od czego nie można się oderwać.

mysza75
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 szklanka czereśni wydrylowanych
9 czereśni z ogonkami
1 łyżka soku z cytryny
1 nektarynka
1 łyżka płatków migdałów

kruszonka:
1/2 szklaki mąki pszennej typ500
1/2 szklanki migdałów tartych
50 g masła
2 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Migdałowe Crumble z czereśniami

  • 1. Do miski przekładam masło, dodaję mąkę, migdały tarte i palcami zagniatam, na końcu dodaję cukier i łączę. Kokilki smaruję masłem, układam na dnie pokrojoną nektarynkę, na to czereśnie które skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czereśnie z ogonkami i dodaję kruszonkę. Wierzch posypuje płatkami migdałów tartych. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 25 minut aż się zarumienią. Polecam podawać ciepłe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

migdałyCzereśniecrumble

Komentarze

Podobne przepisy

Śliwkowe crumble z kruszonką Amaretto

Dodane przez: dorota w

Śliwkowe crumble z kruszonką Amaretto

Sezon na śliwki w pełni więc nie...

Crumble z jabłkami

Dodane przez: AnaHana

Crumble z jabłkami

Pachnące jabłka z cynamonem i rodzynkami...

Ryżowe crumble z truskawkami

Dodane przez: Ania_L

Ryżowe crumble z truskawkami

To wyróżnia mąka ryżowa. Użyłam...

Crumble z truskawkami

Dodane przez: akrobatka22

Crumble z truskawkami

Crumble- czyli owoce pod kruszonką....

kostki sernika

Dodane przez: Babcia Tereska

TRÓJKOLOROWY SERNIK Z CZEREŚNIAMI

Sernik z trzech różnych serów.Sernik...

Francuskie kółeczka z czereśniami

Dodane przez: zzewa

Francuskie kółeczka z czereśniami

Pyszne kółeczka z czereśniami na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE