Migdałowe Crumble z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Któż nie lubi kruszonki. Sama z dzieciństwa pamiętam.jak wyjadałam samą kruszonkę z placka który piekła mama albo babcia. Wszak kruszonka jest najlepsza. Dlatego polecam szybkie crumble z dodatkiem migdałów, czereśni.Powstało coś pysznego od czego nie można się oderwać.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka czereśni wydrylowanych
    9 czereśni z ogonkami
    1 łyżka soku z cytryny
    1 nektarynka
    1 łyżka płatków migdałów

    kruszonka:
    1/2 szklaki mąki pszennej typ500
    1/2 szklanki migdałów tartych
    50 g masła
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Migdałowe crumble z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładam masło, dodaję mąkę, migdały tarte i palcami zagniatam, na końcu dodaję cukier i łączę. Kokilki smaruję masłem, układam na dnie pokrojoną nektarynkę, na to czereśnie które skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czereśnie z ogonkami i dodaję kruszonkę. Wierzch posypuje płatkami migdałów tartych. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 25 minut aż się zarumienią. Polecam podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować