Ciasto z kulkami kokosowymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier,ubić aż się rozpuści,dodać żółtka.Na koniec wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao,delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut .Upieczony,wystudzony biszkopt przekroić na pół.
2.Masa budyniowa:
Budynie wymieszać w pół szklanki mleka,resztę mleka zagotować z cukrem.Ugotować budyń,przestudzić.Masło utrzeć na puszystą masę,dodawać przestudzony budyń,dokładnie utrzeć.
3.Kulki kokosowe:
Mąkę wymieszać z kokosem,mleko zagotować z cukrem wsypać kokos i gotować chwile do zgęstnienia.Ostudzić i formować równej wielkości kulki.
4.Na biszkopt nakładamy połowę masy budyniowej ,następnie masę krówkową i kulki kokosowe.
Komentarze