Sernik z kulkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać margarynę i wszystko razem posiekać nożem. Dodać żółtka i śmietanę, wszytko razem zagnieść i schłodzić w lodówce ok.30 minut. Rozwałkować i wyłożyć dno blachy o wym.25x35. Piec ok.20 minut w temp,200 s C.
Wykonanie kulek: Wszystkie składniki na kulki wymieszać,formować kulki i układać na wystudzonym cieście kruchym.
Wykonanie masy serowej: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym do białości,dodać ser,mąkę ziemniaczaną i budyń i margarynę. 3/4 masy serowej wyłożyć na kulki, resztę masy wymieszać z kakao i za pomocą łyżki wykładać na wierzch sernika. Piec w temp.180 s C ok 50 minut.
Wykonanie polewy czekoladowej:
Margarynę rozpuścić wraz z cukrem i ostudzić, dodać kakao, wymieszać. Jajko ubić na puch dodając do polewy czekoladowej. Na parę minut wstawić do lodówki.
Wierzch sernika polać polewą
Smacznego:)
Komentarze