sernik z kulkami kokosowymi

5 (198 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Wyśmienity.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto kruche:
    100 g margaryny
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżka śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki na masę serową:
    1 1/2 kg sera białego 3-krotnie zmielonego
    1 szklanka cukru
    1/2 kostki margaryny rozpuszczonej i ostudzonej
    1 cukier wanilinowy
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    7 jajek
    1 łyżka kakao
    Składniki na kulki kokosowe:
    250 g wiórek kokosowych
    1 szklanka śmietany kremowej
    3 łyżki cukru pudru
    1 białko

    Składniki na polewę czekoladową:
    1/2 kostki margaryny
    3 łyżki cukru
    2 łyżki kakao
    1 wyparzone jajko
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z kulkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać margarynę i wszystko razem posiekać nożem. Dodać żółtka i śmietanę, wszytko razem zagnieść i schłodzić w lodówce ok.30 minut. Rozwałkować i wyłożyć dno blachy o wym.25x35. Piec ok.20 minut w temp,200 s C.

    Wykonanie kulek: Wszystkie składniki na kulki wymieszać,formować kulki i układać na wystudzonym cieście kruchym.

    Wykonanie masy serowej: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym do białości,dodać ser,mąkę ziemniaczaną i budyń i margarynę. 3/4 masy serowej wyłożyć na kulki, resztę masy wymieszać z kakao i za pomocą łyżki wykładać na wierzch sernika. Piec w temp.180 s C ok 50 minut.

    Wykonanie polewy czekoladowej:
    Margarynę rozpuścić wraz z cukrem i ostudzić, dodać kakao, wymieszać. Jajko ubić na puch dodając do polewy czekoladowej. Na parę minut wstawić do lodówki.
    Wierzch sernika polać polewą
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować