Ciasto z borówkami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier, żółtka na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 minut.
Masa
Do garnka wlać mleko dodać cukier, budyń, mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać i ugotować budyń. Masło i margarynę utrzeć na puch z dwoma łyżkami cukru pudru stopniowo dodawać wystudzony budyń na koniec dodać kilka kropli aromatu migdałowego.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową powbijać maliny i borówki zalać tężejąca galaretką truskawkową( 3 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody)
Komentarze