Ciasteczka z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło posiekaj. Mąkę przesiej. Wszystkie składniki umieść w misce i odstaw na 15 minut.
2.Po tym czasie zagnieć energicznie gładkie ciasto. Owiń folią i schłódź w lodówce około 20 minut.
3.Piekarnik nagrzej do temp. 180 stopni C. Blachy wyłóż papierem. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, podsypując mąką.
4.Szklanką wykrawaj koła. Przełóż na blachę. Piecz około 15 minut- do lekkiego zrumienienia.
5.Odstaw do ostudzenia.
6.Masło utrzyj z cukrem. Owoce dokładnie odsącz ręcznikiem papierowym i dodawaj po łyżeczce do masła. Ucieraj do czasu, aż masa będzie puszysta, dość jednolita i różowa.
7.Ciasteczka sklejaj delikatnie po dwa kremem, uważając aby się nie pokruszyły.
Komentarze