1.
Rozcieramy opuszkami palców margarynę z mąką i cukrem pudrem.
2.
Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.
3.
Ciasto wałkujemy i wycinamy szklanką ciasteczka. Stempelkiem do ciastek wygniatamy wzorek. Wycinamy do pary: jedno ciasteczko ze wzrokiem, a drugie bez.
4.
Ciasteczka układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
5.
Ciasteczka wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
6.
Przygotowujemy orzeszki. Orzeszki obieramy i prażymy na suchej patelni na niewielkim ogniu do zrumienienia.
7.
Orzeszki odstawiamy do ostygnięcia. Zimne orzeszki siekamy na drobno. Odmierzamy około 4 łyżki do kremu.
8.
Margarynę ucieramy na puszystość.
9.
Stopniowo dodajemy kajmak przy tym ucierając.
10.
Dodajemy orzeszki delikatnie mieszając.
11.
Kremem przekładamy ciasteczka.
12.
Gotowe! Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze