აჭარული ხაჭაპური Chaczapuri po adżarsku

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

chaczapuri adżaruli - chaczapuri adżarskie, z serem i jajkiemPrzepis pochodzi ze strony kuchni gruzińskiej. Naprawdę pyszne i proste danie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 250 gramów
    - woda: 100 mililitrów
    - drożdże: 20 gramów
    - sól do ciasta: 2 szczypty
    - cukier: 1 szczypta
    - biały ser w kostce: 500 gramów
    - Jajko: 2 sztuki
    - zioła (ja dodaję mieszankę ziół - tymianek, rozmaryn, szałwia, bazylia): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Აჭარული ხაჭაპური chaczapuri po adżarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszac z ciepłą wodą i cukrem, dodac mąkę i sól wyrobic ciasto i pozostawic do wyrośnięcia na około 10 min.
  • 2. Ser ugnieśc widelcem doprawic solą i ziołami
  • chaczapuri 3. Ciasto podzielic na dwie części. Z każdej cześci uformowac krążek jak na pizzę. Na środek każdego placka nałożyc ser. Brzegi ciasta zawinąc do środka i uformowac tak jak na zdjęciu
  • 4. Piec w temp 200 stopni 20 min, potem do każdego chaczapurii wbic jajko, posolic i piec jeszcze 10 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować