Gruzińskie Chaczapuri

  • wyświetlono: 1671 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jest to chleb gruziński z nadzieniem serowym.

13245297_1154231471275341_6923806707503637245_n
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mąka (składnik ciasta): 2 szklanki
- sól (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
- cukier (składnik ciasta): 0.5 łyżeczki
- kefir (składnik ciasta): 0.75 szklanki
- ser twarogowy: 100 gramów
- feta: 150 gramów
- ser suługuni lub mozarella (ja dałam mozzarella): 200 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Gruzińskie Chaczapuri

  • chaczapuri1. rozkruszamy i mieszamy razem wszystkie sery
  • ciasto do chaczapuri2. mąkę, sól, cukier, wsypujemy do miski mieszamy, dodajemy kefir wyrabiamy ciasto
  • ciasto do chaczapuri3. dzielimy na 2 części
  • ciasto do chaczapuri4. rozwałkowujemy, z połowy farszu robimy kulkę i dajemy na ciasto
  • ciasto do chaczapuri5. zwijamy ciasto
  • chaczapuri6. rozgniatamy
  • chaczapuri7. rozwałkowujemy - na taką wielkość jaką mamy patelnie
  • chaczapuri8. smażymy na rumiano z obu stron. Nie smarujemy patelni tłuszczem!
  • chaczapuri9. podajemy na ciepło:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

kuchnia_gruzińska
 

Komentarze