Carpacio z buraka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe, pyszne i szybkie danie

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości buraki
    Świeża rukola
    SOS balsamiczny
    Ser feta
    Prażone nasiona słonecznika/dyni/płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Carpacio z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe carpacio z pieczonego buraka 1. Buraki zawijamy w folie aluminiowa i pieczemy około 50min w temperaturze 190 stopni C. Po lekkim wystudzeniu obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki. Na dużym talerzu rozkładamy rukolę i polewamy sosem balsamicznym. Układamy plastry buraków, pokrojony w kostkę ser feta a następnie posypujemy prażonymi nasionami. Całość kropimy znowu sosem balsamicznym.

Porady

Buraki można również ugotować. Zamiast nasion można ułożyć prażone orzechy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Rukola Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować