Burgery warzywne

4.5 (149 ocen)

Świetne danie na grilla lub do grilla. Bezmięsne, sycące i zdrowe kotleciki.

Składniki:

  • - 2 duże ziemniaki
    - 200 - 300 g brokuła
    - 4 zielone szparagi
    - garść płatków migdałowych
    - garść ziaren słonecznia
    - garść liści szpinaku
    - jajko
    - do zagęszczenia mąka jaglana ( dla osób bez uczulenia na gluten może być bułka tarta)
    - olej do smażenia
    - 3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Burgery warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy , dzielimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, migdały, słonecznik, pocięty szpinak, jajko i mąkę jaglaną, Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować