Bułki nadziewane grzybami

4.5 (146 ocen)

  • Dla 4 osób

Pyszne bułki z grzybami leśnymi zapiekane z serem.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3-4 bułki pszenne
    30 dkg grzybów
    20 dkg sera żółtego gołdy
    1 mała cebula
    sól.pieprz
    2 łyżki oleju
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Przystawki Ser

Bułki nadziewane grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewanie bułek 1. Bułki przeciąć na dwie nierówne połówki,czyli odcinamy kapelusik a miękki środek wydrążamy.
    Świerze grzyby i cebulę pokroić,wrzucić na patelnię,dolać 2 łyżki oliwy,przyprawić i lekko podpiec.Dolać wodę i prużyć ok 30 minut,oczywiście dolewając płyn gdy odparuje.Jak Grzybki są już gotowe,przełożyć je do naczynia,dorzucić do nich miękki środek z bułek(zagęści on farsz).
    Bułki nadziewać przygotowaną masą,na sam koniec posypać startym serem i przykryć odciętą częścią pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować