Nadziewane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bułek odcinamy wierzch,wydrążamy środki,tak aby powstały miseczki.
2.Pierś kurczaka kroimy w kostkę,przyprawiamy solą i przyprawą do kurczaka,smażymy na polanej oliwą rozgrzanej patelni do miękkości.
3.Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki,cebulę kroimy w kosteczkę,smażymy ją do zeszklenia,dodajemy pieczarki,dusimy do odparowania wody.
4.Kukurydzę odsączamy,pietruszkę siekamy na drobno.
5.Do miski wrzucamy usmażoną pierś,pieczarki,kukurydzę,pietruszkę, połowę startego sera żółtego, wbijamy jajka,dodajemy majonez,mieszamy.
6.Środki bułek,smarujemy masłem,napełniamy farszem,posypujemy resztą sera,zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15-20 minut.
Porady
Miąższ,oraz pozostałości bułek suszę,przekręcam przez maszynkę i mam swoją bułkę tartą.
Komentarze