Nadziewane bułki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bułki są idealnym pomysłem na kolację.Są pyszne i chrupiące.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 dużych bułek
    podwójna pierś kurczaka
    30 dkg sera żółtego
    2 jajka
    puszka kukurydzy
    pęczek natki pietruszki
    5 średnich pieczarek
    1 cebula
    przyprawa do kurczaka
    sól
    łyżka majonezu
    oliwa
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Zapiekanki

Nadziewane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odcinamy wierzch,wydrążamy środki,tak aby powstały miseczki.
    2.Pierś kurczaka kroimy w kostkę,przyprawiamy solą i przyprawą do kurczaka,smażymy na polanej oliwą rozgrzanej patelni do miękkości.
    3.Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki,cebulę kroimy w kosteczkę,smażymy ją do zeszklenia,dodajemy pieczarki,dusimy do odparowania wody.
    4.Kukurydzę odsączamy,pietruszkę siekamy na drobno.
    5.Do miski wrzucamy usmażoną pierś,pieczarki,kukurydzę,pietruszkę, połowę startego sera żółtego, wbijamy jajka,dodajemy majonez,mieszamy.
    6.Środki bułek,smarujemy masłem,napełniamy farszem,posypujemy resztą sera,zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15-20 minut.

Porady

Miąższ,oraz pozostałości bułek suszę,przekręcam przez maszynkę i mam swoją bułkę tartą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Kukurydza Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować