Tatar ze śledzia

4.47 (163 ocen)

  • 30 min

Tatar ze śledzia to szybka przekąska, czyli przystawka którą można zrobić w 20 minut. Tatar ze śledzia jest intensywny w smaku, ale i soczysty dzięki dodatkowi ogórka i jabłka. Polecam tatar szczególnie smakoszom śledzików.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety śledziowe, solone
    1 winne jabłko
    1 cebula czerwona
    2 ogórki kiszone lub konserwowe
    2 jajka ugotowane na twardo
    pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka musztardy
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie, ogórki, jabłko, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Odrobinę cebuli i plaster jabłka zostawiamy do dekoracji.
    Do tatara ze śledzia dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia.
    Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ze śledziem ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem.
    Tatar ze śledzia podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na śledzie po kaszubsku!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tatar ze śledzia

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tatar ze śledzia

mariwanna świetna przystawka nie tylko na Wigilię 15 min

To może cię zainteresować