DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA

4.42 (191 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowa kostka rosołowa jest aromatyczna, smaczna i zdrowa. Dzisiaj przepis na kostkę warzywną którą uwielbiam. 1 łyżka wystarczy do zupy i smak już się zmienia na lepszy.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    500 g marchewki
    500 g pietruszki
    ćwiartka selera
    kawałek pora, biała część
    1 duża cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 spory pęczek lubczyku
    1 pączek natki pietruszki
    1 duża łyżka soli himalajskiej lub zwykłej
    2 liście laurowe
    odrobina tymianku może być suszony
    kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu
    odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.42 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Jarzynka

Domowa kostka rosołowa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa zetrzyjcie na tarce, zblendujcie lub użyjcie malaksera, przyprawy zmielcie lub rozetrzyjcie w moździerzu, ważne żeby wszystko było jak najdrobniejsze.
    Na patelni rozgrzejcie oliwę i przełóżcie warzywa razem z przyprawami, podsmażcie przez 5 minut, dolejcie wodę i podgrzewajcie na małym ogniu, mieszając przez 30 – 40 minut aż wyparuje woda.
    Po tym czasie jeszcze raz wszystko zblendować na gładką masę i przełożyć do słoika. Z ilości jaką podałam wychodzi duży słoik pasty warzywnej ( jak na pierwszym zdjęciu), której wystarcza na bardzo długo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować