Nadziewane bułki

4.5 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste danie, idealne na kolację, a nawet obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 bułek (niezbyt dużych, ja użyłam poznańskie)
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 cebula (mogą być też 2 ząbki czosnku)
    ok. 10 średnich pieczarek
    6 plastrów żółtego sera
    koncentrat pomidorowy (2-3 łyżki)
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Nadziewane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę i pieczarki usmażyć razem z mięsem. Dołożyć koncentrat pomidorowy, przyprawić. Górę bułek ściąć, wydrążyć środek i nałożyć farsz mięsny. Na każdej bułce położyć plasterek sera i zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera. Można polać ketchupem albo sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Farsz Mięso mielone Nadzienie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować