Bułeczki z suszonymi pomidorami i fetą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zamiast serduszek można zrobić okrągłe bułeczki. Doskonałe na śniadanie. Smaczne i pożywne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    150 ml ciepłej wody
    1/2 opakowania suchych drożdzy
    szczypta soli i cukru
    szczypta ziół prowansalskich
    2 łyżki oleju

    farsz;
    4 pomidory suszone w oleju
    plaster fety
    5 oliwek nadziewanych papryką
    2 ugotowane różyczki brokuła
    łyżka słonecznika, sezamu i siemienia lnianego
    łyżka oleju spod pomidorów suszonych
    ząbek czosnku

    odrobina jajka do posmarowania bułek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Przekąski

Bułeczki z suszonymi pomidorami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatam i odstawiam w ciepłe miejsce. Pomidory i fetę kroję w kosteczkę. Oliwki w plasterki a brokuła dzielę na małe różyczki. Wszystkie warzywa mieszam z olejem, przeciśniętym ząbkiem czosnku i ziarenkami. Ciasto rozwałkowuję i dwoma foremkami serduszkami (jedna musi być mniejsza), wycinam serca. Całe serca układam na blaszce , jego końce smaruję jajkiem i nakładam na wierzch serca z wyciętymi środkami. Lekko dociskam by się połączyły. W środek serduszek układam farsz. Boki bułek smaruję jajkiem. Piekę około 15 minut w 200st, aż bułeczki nabiorą złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować