jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

4.48 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    4-5 suszonych pomidorów
    50 g sera typu feta
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Śniadanie

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować