REKLAMA

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

wyświetlono: 1858 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami.

opublikowany: 16.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    4-5 suszonych pomidorów
    50 g sera typu feta
    2 łyżki majonezu
Ocena:

(średnia 4.5 z 143 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

idealne na przekąskę

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 19.05.2014 | wyświetlono: 4919 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE