jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

  • wyświetlono: 1118 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami.

Dorota T
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
4-5 suszonych pomidorów
50 g sera typu feta
2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania przepisu:

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

  • 1. Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkafetaWielkanocsuszone pomidoryśniadaniekolacjaJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pastą z makreli

Dodane przez: babka w formie

jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka faszerowane są idealne nie...

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Dodane przez: Martyna1991

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Delikatny mus pieczarkowy ze słodką...

Jajka faszerowane ogórkami i szynką

Dodane przez: rzelkazag

Jajka faszerowane ogórkami i szynką

Świąteczne śniadanie nie musi być...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka zapiekane z soczewicą w pomidorach

Jajka zapiekane, a pod nimi rozgrzewająca...

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Jajka faszerowane to nieodłączna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE