Boczek w marynacie Kotan’yego

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczny

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg chudego boczku
    1 op marynaty czosnkowej Kotany’ego
    4 listki laurowe
    100 ml Martini
    200 ml oleju słonecznikowego
    3 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Boczek w marynacie kotan’yego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek w marynacie Kotan’yego 1. Mięso umyć, osuszyć .
    Marynatę połączyć z olejem i winem.
    Na dno zamykanego pojemnika włożyć 2 listki laurowe i wlać trochę marynaty, ułożyć boczek.
    Na wierzch znów dać 2 listki laurowe i wlać pozostałą marynatę.
    Zamknąć pojemnik wypuszczając z niego powietrze.
    Marynować 3 dni.
  • Boczek w marynacie Kotan’yego 2. Potem przełożyć na blachę wysłaną folią aluminiową, wlać też marynatę i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok 2- 2,5 godziny. Polewać w trakcie pieczenia.
    Po 1 godz pieczenia boczek obłożyć cebulą pokrojoną w talarki. Gdy boczek się przyrumieni przykryć go folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować