Boćek z sałatą i papryką

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna przekąska na ciepło.Na zimno nie próbowałam :)

Składniki:

  • Sałata karbowana
    Papryka czerwona
    Boszek surowy plastry
    Pomidorki koktajlowe

    *Ilość składników zależy od tego ile chcemy zrobić ruloników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Boćek z sałatą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałata 1. Liście sałaty myjemy-osuszamy.
  • Z umytej i osuszonej papryki kroimy słupki. 2. Z umytej i osuszonej papryki kroimy słupki.
  • Boczek grillujemy na patelni grillowej lub na grillu 3. Boczek grillujemy na patelni grillowej lub na grillu-odsączamy na papierze kuchennym.
  • robimy ruloniki . . . . 4. Kładziemy po dwa plastry boczku tak żeby paski nachodziły na siebie i na samym początku układamy liścia sałaty,na sałatę słupki papryki , zawijamy i nabijamy np. osobno każdy na wykałaczkę lub na patyczki grillowe (jak u mnie) po dwie sztuki.
    Układamy na talerzu dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i podajemy do stołu . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować