Bitki wieprzowe w sosie śmietankowo-musztardowym

4.5 (143 ocen)

Pyszne mięsko w delikatnym sosie.

Składniki:

  • -4 kotlety wieprzowe
    -4 łyżki musztardy
    -1 szklanka bulionu
    -1 szklanka śmietany kwaśnej 12%
    -sól, pieprz
    -olej
    -koperek, pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wieprzowe w sosie śmietankowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety kroimy w kostkę, zalewamy woda i gotujemy pod przykryciem. Gdy bitki będa juz miękkie, gotujemy je jeszcze chwile do momentu az woda całkowicie wyparuje. Wtedy doprawiamy je solą, pieprzem, i smażymy jeszcze chwilę dodając odrobinę oleju. Wszystko zalewamy bulionem, gdy ten sie zagotuje dodajemy śmietanę, musztardę, posiekany koperek, pietruszkę. danie serwujemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować