Bananowe placuszki

5 (181 ocen)

po prostu dla każdego coś dobrego

Składniki:


  • 2 dojrzałe ( ale nie za mocno ) banany
    2 duże wiejskie jajka
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 szk mleka 3,2 %
    300 g mąki pszennej typ 450
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo :
    olej do smażenia
    maliny do dekoracji
    małe listki mięty
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić do miski, wlać mleko, dodać cukier i wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać aż nie będzie grudek. Banany obrać i rozgnieść widelcem po czym dodać do ciasta i wymieszać. Patelnię rozgrzać, wlać olej i nalewać porcje ciasta. Smażyć placuszki na złoto brązowy kolor z obu stron a potem placuszki po wyjęciu z patelni odsączyć na ręczniku papierowym. Odsączone placuszki układać na talerzu, posypać cukrem pudrem i udekorować malinami i miętą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować