Wspaniałe, delikatne, kruche i owocowe babeczki prezentują się pięknie na każdej uroczystości zwłaszcza jeśli są dzieci, które uwielbiają kolorowe słodkości.
Babeczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy.
2.Ciasto rozwałkuj i foremkami odciśnij wzór foremki. Wypełnij suchą foremkę ciastem dociskając do brzegów. Babeczki pieczemy około 15 minut w 160-180 stopniach.
Po upieczeniu foremki odwracamy i lekko pukamy w dno foremki, a babeczki powinny wyskoczyć.
3.Kremówkę ubij na sztywno z 1 łyżeczką cukru pudru i śmietanfixem. Przełóż do szprycy z ozdobna końcówką i wyciśnij niewielka ilość z boku na babeczkę.
4.Do każdej babeczki włóż kilka owoców.
Galaretkę przygotuj wcześniej aby zaczęła już tężeć. Tężejąca wylej na nasze owoce. Pozostaw do schłodzenia na minimum godzinkę w lodówce.
Porady
Takie upieczone suche babeczki możemy przechowywać w pojemniku.
Komentarze