Kruche babeczki z mascarpone i owocami

4.47 (194 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruche, delikatne i rozpływające się w ustach...mniam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Kruche babeczki napelnione konfiturą z czerwonej porzeczki lub jagodową z masą z mascarpone.. Uzupełnieniem są owoce i kwiatki.. Pycha...
    Kruche babeczki (14szt):
    600g mąki
    400g masła
    200 g cukru pudru
    4 żółtka
    Szczypta soli
    Masa :
    200 g mascarpone
    400 g śmietana 30%
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

4.47 (194 ocen)

Kruche babeczki z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzac do 200 stopni. Mąkę przesypuję przez sitko. Dodaję sól, cukier,
    Żółtka i zimne masło. Zagniatam ciasto. Wkładam do woreczka i odstawiam do lodówki na min 20 min.
    Foremki smaruję roztopionym masłem. Ciasto dzielę na 14 kulek i wylepiam nim foremki. Dziurkuję widelcem. Na ciasto rozkładam folię aluminiową k wsypuję po trochę fasoli żeby babeczki zachowały kształt foremki. Piekę ok 12 min po czym ściągam folie i dopiekam ok 3 min do uzyskania lekko złotgo koloru. Wykladam z piekarnika i studzę na kratce bez foremek.
    Masa :

    Śmietanę ubijam i pod koniec dokładam cukier. Po chwili mieszania dodaję ser. Mieszam do połączenia się składników. Masę przekładam do rękawa cukiernicze i wypełniam masą babeczki. Dekoruje wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Maliny Mascarpone Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować